Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Fyllning | ||
250 g | Laxfilé | |
60 g | Färsk bladspenat | |
Äggstaning | ||
1 tsp | Salt | |
3 dl | Mellanmjölk | |
6 pc. | Ägg | |
Pajdeg | ||
0,5 tsp | Salt | |
100 g | Smör | |
1 tsp | Xantangummi | |
2 tbsp | Vatten | |
90 g | Majsmjöl | |
1 tsp | Fiberhusk | |
90 g | Majsstärkelse |
Pajdeg: Blanda majsmjöl, maizena, xantangummi, fiberhusk och salt.
Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt vattnet, arbeta till en smidig deg.
Kavla ut degen lite grann. Lägg den i en pajform, 20–24 cm i diameter, och tryck ut den ännu tunnare så att den täcker botten och kommer upp på kanterna. Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet 5–10 minuter på 200 grader.
Paj: Vispa samman mjölk, ägg och salt till äggstanningen.
Hacka spenaten grovt. Skiva laxen i centimetertjocka skivor.
Klä botten av pajskalet med laxskivorna och strö över den hackade spenaten.
Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda pajen i 175 grader i ca 25 minuter, eller tills äggstanningen är fast.
Photo:
Christina Sundien
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt