Skip to main content
Thaikryddade kycklingben med kokossås och ris
Hemmakock

Thaikryddade kycklingben med kokossås och ris

50 minEasy
191,50 kr
4 portions 28,83 kr per portion
En thaikryddad allt-i-ett kyckling i ugn.

Sås
1 tspHonung
1 tbspJapansk soja
2 dlKokosmjölk
0,5 tspSambal Oelek
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Kyckling
2 tbspRapsolja
3 cloveVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
1 kgKycklingben Frysta
1 tspSalt
0,5 pc.Zucchini
250 gVanliga morötter
1 pc.Koriander - färsk
1 tbspFärsk ingefära
1 pc.Chilipeppar Röd
2 pc.Lime
0,5 pc.Rödlök
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling: Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn. Finhacka chilin och grovhacka koriandern. Blanda alltsammans med limesaft och limeskal, olja, salt och peppar i en bunke.

3

Skala morötterna och skär dem i slantar. Skölj och tärna zucchinin och skala och grovhacka löken. Lägg kycklingbenen och grönsakerna i en ugnsfast form och gnid in kryddblandningen ordentligt. Sätt in i ugnen ca 35- 40 min.

4

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

5

Sås: Koka upp kokosmjölk med soja, honung, sambal oelek och 1 dl spad från kycklingen när den är klar.

Servera kycklingen tillsammans med kokossås och ris.

Näringsvärde: 666 kcal 55 g protein 32 g fett 55 g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd