Skip to main content
Poké Bowl
Mari Bergman

Poké Bowl

30 minEasy
644,75 kr
4 portions 91,39 kr per portion
Poké Bowl

Lax
1 tbspSesamolja
2 tspFärsk ingefära
1 tbspRapsolja
360 gSashimilax
2 tspSesamfrö
0,5 pc.Chilipeppar Färsk
1 tbspHonung Flytande
1 pc.Lime
2 tbspJapansk soja
Limepicklad rödkål
2 krmSalt
250 gRödkål Färsk
1 tbspHonung Flytande
1 pc.Lime
1 tbspVatten
Övriga tillbehör
200 gMango Fryst
10 gAlger
200 gEdamamebönor
2 pc.Avokado
50 gSalladslök
50 gCashewnötter Naturella
4 dlJasminris
0,5 tspFlingsalt
0,25 dlKoriander - färsk
2 krmChiliflakes
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min.

Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min.

Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.

Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om. Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander.

Photo:

Sanna Livijn Wexell