Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Lax | ||
1 tbsp | Sesamolja | |
2 tsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Rapsolja | |
360 g | Sashimilax | |
2 tsp | Sesamfrö | |
0,5 pc. | Chilipeppar Färsk | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Lime | |
2 tbsp | Japansk soja | |
Limepicklad rödkål | ||
2 krm | Salt | |
250 g | Rödkål Färsk | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 pc. | Lime | |
1 tbsp | Vatten | |
Övriga tillbehör | ||
200 g | Mango Fryst | |
10 g | Alger | |
200 g | Edamamebönor | |
2 pc. | Avokado | |
50 g | Salladslök | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
4 dl | Jasminris | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
0,25 dl | Koriander - färsk | |
2 krm | Chiliflakes |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min.
Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min.
Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.
Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om. Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria