Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Citronkladdkaka | ||
2 dl | Strösocker | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
150 g | Smör | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
2 pc. | Ägg | |
3 pc. | Citron - Eko | |
Tillbehör | ||
3 dl | Vispgrädde | |
125 g | Blåbär |
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform och smörj formens kanter med lite smör.
Smält smöret i en kastrull. Häll över i en bunke.
Skölj citronerna. Finriv skalet från citronerna och lägg i bunken med smör. Pressa ner saften från citronerna (ca 0,75 dl) i bunken.
Tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker och ägg i bunken och blanda försiktigt så att alla ingredienser går ihop.
Häll smeten i formen och grädda citronkakan i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt kakan svalna något och ställ sedan in den i kylen för att svalna helt.
Vid servering, pudra lite florsocker över kakan och servera med blåbär och lättvispad grädde.
Photo:
Nurlan Emir