Skip to main content
Cajunkräftor
Kokbok

Cajunkräftor

45 minEasy
432,80 kr
4 portions 75,37 kr per portion
Denna rätt ska gärna göras i stora mängder – öka på receptet efter antalet gäster. Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag)

150 gCitron, (1 st)
0,75 tspChilipulver Chipotle
1 pc.Chilipeppar Röd
1 pc.Majskolvar
0,75 tspSvartpeppar Malen
50 gKörsbärstomater
1 pc.Gul lök
1 pc.Vitlök Vanlig
0,5 tbspSalt
0,75 tspPaprikakrydda
0,75 tspTimjan - torkad
100 gPotatis Fast
1 pc.Lagerblad
0,75 tspBasilika - torkad
0,75 tspCayennepeppar
5 LVatten
1 kgKräftor
0,5 tspStrösocker
Instructions
1

Levande kräftor avlivas skonsamt, enligt ovan. Om kräftorna är kokta och smaksatta, skölj av dem noga och låt ligga i kallt vatten en stund före tillagningen.

2

Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Dela majskolven i fyra bitar. Skär citronen i halvor.

3

Lägg majs, citron, potatis, chili, lök, vitlök, lagerblad och alla kryddor i grytan. Om du har okokta kräftor kan du lägga i dem samtidigt, men ta upp dem igen efter ca 7 minuter. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.

4

Lägg i cocktailtomaterna och kräftorna. Grytan är klar så fort kräftorna är varma. Häll av det överflödiga vattnet.

Servering: Servera allt på ett stort fat, gärna garnerat med grovt hackad persilja. Drick en kall, ljus öl till detta – och njut!

Photo:

Ann-Sofi Rosenkvist