Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
150 g | Citron, (1 st) | |
0,75 tsp | Chilipulver Chipotle | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 pc. | Majskolvar | |
0,75 tsp | Svartpeppar Malen | |
50 g | Körsbärstomater | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Vitlök Vanlig | |
0,5 tbsp | Salt | |
0,75 tsp | Paprikakrydda | |
0,75 tsp | Timjan - torkad | |
100 g | Potatis Fast | |
1 pc. | Lagerblad | |
0,75 tsp | Basilika - torkad | |
0,75 tsp | Cayennepeppar | |
5 L | Vatten | |
1 kg | Kräftor | |
0,5 tsp | Strösocker |
Levande kräftor avlivas skonsamt, enligt ovan. Om kräftorna är kokta och smaksatta, skölj av dem noga och låt ligga i kallt vatten en stund före tillagningen.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Dela majskolven i fyra bitar. Skär citronen i halvor.
Lägg majs, citron, potatis, chili, lök, vitlök, lagerblad och alla kryddor i grytan. Om du har okokta kräftor kan du lägga i dem samtidigt, men ta upp dem igen efter ca 7 minuter. Låt koka i 15 minuter eller tills potatisen och majsen är färdig.
Lägg i cocktailtomaterna och kräftorna. Grytan är klar så fort kräftorna är varma. Häll av det överflödiga vattnet.
Servering: Servera allt på ett stort fat, gärna garnerat med grovt hackad persilja. Drick en kall, ljus öl till detta – och njut!
Photo:
Ann-Sofi Rosenkvist
1 Majskolvar Förkokta Klass1 2-p
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria