Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sås | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Torkad oregano | |
0,75 tsp | Salt | |
10 g | Chilifrukter, (0,2 st) | |
1,5 tbsp | Tomatpuré | |
370 g | Körsbärstomater Konserverade | |
Wallenbergare | ||
1 dl | Standardmjölk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 tsp | Salvia - torkad | |
1 tsp | Salt | |
0,25 pc. | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Smör | |
150 g | Citron, (1 st) | |
400 g | Kalvfärs | |
2 tbsp | Potatismjöl | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Broccoli Färsk | |
2 krm | Salt | |
800 g | Färskpotatis |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Koka upp saltat vatten till broccolin. Skölj och dela broccolin i buketter. Koka buketterna lite lätt strax innan servering.
Wallenbergare: Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt och svartpeppar i en bunke. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färsen och finhackade basilikablad. Blanda runt och forma biffar.
Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sås: Skölj och finhacka chili och skala och finhacka vitlöken. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer direkt i pannan. Tillsätt grädde och blanda runt. Smaka av och slå sedan såsen över biffarna.
Servera wallenbergarna tillsammans med nykokt färskpotatis och lättkokt broccoli.
Näringsvärde: 603 KCAL 26 G PROTEIN 36 G FETT 39 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1