Skip to main content
Hemlig kladdkaka
Kokbok

Hemlig kladdkaka

45 minEasy
336,20 kr
1 portion 97,24 kr per portion
Jag hittade ett liknande recept på den här kakan på nätet, och var tvungen att testa. Svarta bönor har aldrig varit någon favorit, så jag var skeptisk men ville ändå ge kakan en chans. Till och med barnen tycker att det är den allra bästa kladdkakan, så nu kan jag avslöja hemligheten ... Fler recept: Mjölkfri kladdkaka, Gluten o laktosfri kladdkaka, Sötpotatis kladdkaka (glutenfri, laktosfri). Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Niki Norberg.

1 tspBakpulver
4 tbspHavrebaserad matlagning
1 dlParanötter
380 gSvarta Bönor
2 tbspKakao
1 dlHavregryn
0,5 dlSirap Agave
3 tbspKokosolja
Instructions
1

Sätt ugnen på 180 grader och mixa bönorna.

2

Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet.

3

Vänd ner paranötterna i smeten.

4

Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor, om du vill.

5

Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Smält cirka 50 gram choklad (70 %) och pensla över kakan när den har svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan i bars. Perfekt till eftermiddagsfikat eller när du bara är sugen.

Photo:

Niki Norberg