Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
500 g | Potatis | |
4 tsp | Vitvinsvinäger | |
2 krm | Timjan - torkad | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 L | Vatten | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Purjolök | |
Topping | ||
100 g | Potatis | |
0,5 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Purjolök | |
Tillbehör | ||
1 pc. | Knäckebröd | |
0,5 pc. | Gurka | |
250 g | Morötter | |
150 g | Färskost Naturell |
Soppa: Skala potatisen (även till toppingen). Dela 500 gram potatis på mitten och tärna 100 gram potatis i små tärningar. Lägg tärningarna i en skål med vatten och ställ åt sidan.
Skölj purjolöken och skär i bitar. Finhacka en bit purjolök så att du har ca 1 msk till toppingen. Lägg i en skål och ställ åt sidan. Skala och grovhacka vitlöken.
Fräs potatis, purjolök och vitlök i smör och olja i en stor kastrull i ca 2 min utan att de tar färg. Tillsätt timjan och vitvinsvinäger och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock i ca 15 min.
Topping: Sila av vattnet på potatistärningarna och stek potatisen i olja så att den blir krispig och får en gyllenbrun stekyta. Salta lite lätt.
Tillbehör: Skala och riv moröttena och skölj och skiva gurkan. Lägg upp i skålar.
Soppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Häll upp soppan i fyra djupa tallrikar och toppa med stekta potatistärningar och finhackad purjolök. Droppa över olivolja.
Servera soppan med knäckebröd, färskost, gurka och rivna morötter.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 664 kcal, 14 g protein, 29 g fett, 80 g kolhydrater
Photo:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia