Skip to main content
Tofuwok med sjögräsnudlar

Tofuwok med sjögräsnudlar

20 minEasy
387,45 kr
4 portions 37,94 kr per portion
Denna vecka hittar du en fräsch och god wok med sjögräsnudlar. Sjögräsnudlar även kallat kelpnudlar har blivit otroligt poppis bland GI och LCHF-vänner. Woken serveras med god tofu och har smaker från ingefära, lime, sesam och koriander. Smaklig måltid! Tips, färdig rätt är godast att äta nygjord.

2 tbspSweet Chili
1 krmSalt
1 tbspKetjap
1 tbspFärsk ingefära
250 gMorötter
1 cloveVitlök Vanlig
125 gMinimajs
1 tbspJapansk soja
300 gSjögräsnudlar
1 tbspSesamolja
0,5 pc.Purjolök
3 tbspRapsolja
2 tbspSesamfrö
150 gSugarsnaps
0,5 pc.Koriander - färsk
500 gTofu
1 pc.Lime
1 krmVitpeppar Malen
Instructions
1

Wok: Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

2

Tärna tofun och skala och riv vitlök och ingefära. Skala och slanta morötterna och skölj och strimla purjolöken. Skölj sugar snaps och minimajs.

3

Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Woka tofu, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt och peppar efter smak, ketjap manis, soja, sweet chilisås och sesamolja. Tillsätt grönsakerna och stek några minuter till. Blanda ner sjögräsnudlar och sesamfrön och lägg upp på ett fat. Strö över hackad koriander och dekorera med limeklyftor.

Näringsvärde: 345 kcal, 16 g protein, 13 g fett, 39 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell