Skip to main content
Mexikanska Enchiladas
Mari Bergman

Mexikanska Enchiladas

40 minEasy
368,90 kr
4 portions 43,21 kr per portion
Serveras med krispig och fräsch sallad.

Tillbehör
200 gKörsbärskvisttomater
1 tspVinäger
1 tbspOlivolja
1 dlGräddfil
125 gSalladsmix
Enschiladas
1 dlVatten
1 tspStrösocker
1 tbspRapsolja
1 tspPaprikakrydda
1 dlTacosås
1 pc.Gul lök
1 pc.Tortilla
300 gVegetarisk Färs
1 tspSalt
125 gFärska champinjoner
1 tspTorkad oregano
150 gRiven Parmesanost
2 tbspSpiskummin
2 cloveVitlök Vanlig
3 pc.Vanliga Tomater
2 dlCreme Fraiche Tomat & Basilika
Instructions
1

Enchiladas: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i tunna skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Stek lök och champinjoner lite gyllene. Tillsätt quornfärsen och stek ytterligare tills färsen är helt tinad. Krydda med spiskummin, paprikapulver, oregano, socker och salt. Fräs ihop och tillsätt vatten.

3

Blanda creme fraichen med tacosåsen i en bunke. Tillsätt hälften av röran till färsen och blanda ihop.

4

Hacka tomaterna.

5

Fördela quornfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnsfast form. Bred ut resten av creme fraiche röran över tortillas i formen och strö över tomathacket och den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 20 -25 min.

6

Tillbehör: Skölj salladen och tomaterna. Halvera körsbärstomaterna och blanda med salladsmixen. Ringla över lite olja och vinäger. Servera dina enchiladas med sallad och en klick gräddfil.

Näringsvärde: 786 Kcal 40g protein 37g fett 65g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd