Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pommes frites | ||
2 pc. | Bakpotatis | |
5 dl | Frityrolja | |
1 tsp | Salt | |
Ostron | ||
8 pc. | Ostron, (800 g) | |
Sherryvinägrett | ||
1 tsp | Sriracha | |
1 tbsp | Äppelcidervinäger | |
0,5 pc. | Äpple Granny Smith, (1 msk) | |
3 tbsp | Sherryvinäger | |
0,5 pc. | Rödlök, (1 msk) | |
1 tbsp | Olivolja | |
Baconemultion | ||
0,5 tbsp | Senap | |
1,5 krm | Salt | |
1 tbsp | Sherryvinäger | |
70 g | Bacon Skivat | |
1 dl | Solrosolja |
Sherryvinägrett: Finhacka rödlök och äpple. Blanda alla ingredienser i en skål.
Baconemultion: Strimla baconet och stek det i stekpanna. Hacka baconet och lägg i en mixer. Tillsätt senap och vinäger. Droppa i oljan under tiden mixern är igång.Smaka av med salt.
Öppna ostronen och lägg dem på tidningspapper. Droppa i vinägrett precis innan de ska serveras eller servera vinägretten i en skål bredvid.
Servera ostronen tillsammans med pommes frites och baconemultion.
Hemgjorda pommes frites: Skär potatisarna i ½–1 cm tjocka stavar. Värm oljan till cirka 170 grader och fritera potatisen i omgångar. Låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över salt.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ostron Gillardeau No4 12-p Bergfalk
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1