Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
200 g | Morötter | |
400 g | Hela Tomater Konserverade, (4 st) | |
1 pc. | Gul lök | |
500 g | Rigatoni | |
120 g | Stjälkselleri | |
1,5 dl | Olivolja | |
2,5 dl | Rött matlagningsvin | |
2 tsp | Fänkål Krydda | |
40 g | Riven Parmesanost | |
75 g | Tomatpuré | |
1 krm | Salt | |
500 g | Fläskfärs |
Finhacka gul lök, morötter och stjälkselleri. Hacka tomaterna. Hetta upp oljan på medelvärme i en järngryta eller stor kastrull. Lägg i lök, morötter och stjälkselleri och fräs i 10 minuter tills grönsakerna börjat mjukna. Tillsätt mortlad fänkål och fläskfärs och bryn i 4 minuter till köttet börjar få färg, använd en trägaffel för att finfördela färsen. Häll i vin och låt det sjuda 1-2 minuter tills det mesta av alkoholen förångats. Lägg i tomatpuren och lite salt. Rör om. Sänk värmen till lägsta och lägg på ett lock på glänt och låt det puttra i ca 1 timme tills såsen tjocknat. Rör ner ett par skedar vatten om det är för lite vätska. Koka upp pastan medan såsen puttrar. Häll upp drygt hälften av såsen i en serveringsskål och rör ner pastan i såsen. Servera tillsammans med riven parmesan.
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt