Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Strömmingslåda | ||
0,5 pc. | Purjolök | |
1 tbsp | Smör | |
500 g | Potatis Fast | |
150 g | Kantareller | |
400 g | Strömming | |
75 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
3 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Isbergssallat |
Strömmingslåda: Sätt ugnen på 200 grader och koka potatis.
Rensa kantarellerna och stek dem sedan gyllenbruna i en stekpanna med smör. Krydda med salt.
Skär potatisen i tjocka skivor. Skölj purjolöken noggrant och strimla den sedan. Skölj och hacka persiljan fint. Krydda filéerna med salt och peppar och rulla ihop dem till små rullar. Varva potatis, purjolök, strömmingsrullar, kantareller, persilja och det mesta av osten i en ugnsform. Häll över grädden och toppa med det sista av osten.
Ställ in formen i mitten av ugnen och låt den stå i cirka 30 minuter eller tills osten har fått en fin, gyllenbrun färg. Låt gärna stå under folie i 10 minuter före servering.
Servera med sköljd och strimlad sallad.
Näringsvärde: Kcal: 806 Fett: 37 g Protein: 24 g Kolhydrater: 89 g
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt