Skip to main content
Indisk köttfärssås med kryddat ris
Mari Bergman

Indisk köttfärssås med kryddat ris

5 minEasy
389,60 kr
4 portions 33,62 kr per portion
Smakrik köttfärssås med indiska smaker, serverad med kryddat ris. Denna rätt är enkel, och inte för het för barnen! Tips! Tina köttfärsen över natten om du köpt fryst.

Kryddat ris
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Zucchini
1 pc.Lime
0,5 pc.Persilja - färsk
80 gCashewnötter Naturella
0,5 tbspRapsolja
3 dlBasmatiris
1 krmSalt
Köttfärssås
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Gul lök
1,5 tspSpiskummin
1,5 dlVatten
1 tbspRapsolja
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 tspKanel
1 krmSalt
2 tbspKalvfond Buljong
1,5 tspCurry
1 tspSambal Oelek
250 mlHavrebaserad matlagning
1 tspIngefära Malen
500 gNötfärs
200 gVitkål
Instructions
1

Kryddat ris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skala och grovhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka vitkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen tillsammans med spiskummin, curry, kanel och ingefära så att färsen blir genomstekt.

3

Tillsätt lök, vitlök och vitkål och fräs ytterligare några minuter så att kålen mjuknar. Tillsätt sambal oelek, havregrädde, vatten och fond och låt såsen puttra ihop 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Kryddat ris: Skölj zucchinin och tärna den smått. Skölj limen och riv skalet fint på ett rivjärn. Grovhacka cashewnötterna. Blanda det kokta riset med olja, zucchini, limeskal och cashewnötter. Smaka av med lite salt och peppar. Skölj och grovhacka persilja och strö över. Skär limen i klyftor.

Servera det kryddade riset med indisk köttfärssås och limeklyftor vid sidan om.

Näringsvärde: 677 kcal. 34 g protein, 33 g fett, 59 g kolhydrater.

Photo:

Andrea Klintbjer