Skip to main content
Kräftfond
Kokbok

Kräftfond

1 h 30 minEasy
112,95 kr
4 portions 24,07 kr per portion
En enkel och lyxig fond som kokas på kräftskal. Till fonden behöver du skal från 1 kg insjökräftor eller havskräftor. Frys ner fonden i lagom bitar, så har du alltid en riktigt god fond till hands. Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag)

2 tbspTomatpuré
0,5 LVatten
2 tspChilipulver
85 gCitron, (0,5 st)
0,5 LMatlagningsvin Vitt
1 pc.Vanliga morötter
1 dlMatolja
1 pc.Purjolök
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Hetta upp oljan i en kastrull.

2

Bryn skal från 1 kg insjökräftor eller havskräftor, tomatpuré, chilipulver, citron och grönsaker ordentligt, så att skal och grönsaker får rejält med färg.

3

Tillsätt vatten och vin och låt det koka i 45–60 minuter utan lock.

4

Sila ner vätskan i en ny kastrull och låt det koka ihop utan lock tills det är ordentligt koncentrerat och bara cirka 1/5 finns kvar.

Photo:

Ann-Sofi Rosenkvist