Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 L | Vatten | |
2 tsp | Chilipulver | |
85 g | Citron, (0,5 st) | |
0,5 L | Matlagningsvin Vitt | |
1 pc. | Vanliga morötter | |
1 dl | Matolja | |
1 pc. | Purjolök | |
1 pc. | Gul lök |
Hetta upp oljan i en kastrull.
Bryn skal från 1 kg insjökräftor eller havskräftor, tomatpuré, chilipulver, citron och grönsaker ordentligt, så att skal och grönsaker får rejält med färg.
Tillsätt vatten och vin och låt det koka i 45–60 minuter utan lock.
Sila ner vätskan i en ny kastrull och låt det koka ihop utan lock tills det är ordentligt koncentrerat och bara cirka 1/5 finns kvar.
Photo:
Ann-Sofi Rosenkvist