Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rabarber | ||
0,5 dl | Strösocker | |
250 g | Färsk rabarber | |
Smuldeg | ||
1,25 dl | Vetemjöl | |
50 g | Smör | |
0,25 tsp | Salt | |
1 dl | Råsocker Strö | |
Botten | ||
1,5 dl | Strösocker | |
1 krm | Salt | |
1,25 tsp | Bakpulver | |
2 pc. | Ägg | |
50 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl |
Skär rabarbern i stavar. Blanda ihop med sockret och låt stå ca 30 minuter till sockret löst sig. Rör om då och då.
Smuldeg: Rör ihop vetemjöl, råsocker, salt och smör till en smulig massa. Låt stå kallt ca 20 minuter.
Botten: Blanda ihop rumsvarmt smör med socker och 2 ägg i en skål.
Rör samman bakpulver, vetemjöl och salt i en annan skål.
Blanda ihop smörblandningen med mjölblandningen till en slät smet.
Klä botten av en springform (ca 24 cm) med bakplåtspapper. Smöra botten och kanterna. Fördela smeten i botten av springformen.
Ta ut smuldegen och fördela ungefär hälften av den över smeten. Lägg ut rabarber över smulet och avsluta med att toppa med resterande smuldeg.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 40-45 minuter
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt