Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
400 g | Färsk laxfilé | |
2 tbsp | Grönsaksbuljong Eko | |
300 g | Morötter | |
1 g | Saffran | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Fänkål Färsk | |
300 g | Potatis | |
3 krm | Salt | |
2 tbsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Gräslök - färsk | |
4 dl | Vatten | |
3 clove | Vitlök Vanlig | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vitt vin |
Laxgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka fänkålen. Spara fänkålsvipporna till garnering. Skala och tärna potatis. Skala morötterna och skär i slantar.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, fänkål, potatis och morötter utan att det tar färg. Tillsätt saffran och fräs ytterligare någon minut på låg värme.
Tillsätt vin och låt det puttra i ca 1 min.
Tillsätt buljong, vatten och grädde. Låt grytan koka upp och sjud sedan under lock på medelvärme i ca 15 min.
Skär laxen i kuber och strö över salt.
Skölj och finhacka gräslöken.
Tillsätt laxen i grytan och sjud ytterligare i 3-4 min tills laxen är klar. Smaka av med salt och peppar och strö över finhackad gräslök. Dekorera med fänkålsvippor och servera gärna med mjukt bröd.
Photo:
Nurlan Emir
1 Grönsaksbuljong EKO 130g Biofood
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria