Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
2 dl | Vispgrädde | |
Fyllning | ||
2 pc. | Äpplen | |
5 dl | Björnbär | |
Müslismulor | ||
0,75 dl | Farinsocker | |
75 g | Smör | |
3 dl | Granola | |
Pajdeg | ||
1 tbsp | Strösocker | |
150 g | Smör | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 tbsp | Vatten | |
1 tbsp | Potatismjöl |
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en deg med händerna eller med en elvisp (smöret ska vara rumstempererat). Täck bunken med plastfolie och låt degen vila i kylen i 20 minuter.
Lägg degen på en mjölad arbetsyta och kavla ut den till en rundel. Fodra hela insidan av en pajform, cirka 23 cm i diameter, med degen. Skär av överhängande deg, nagga bottnen med en gaffel och låt formen stå i frysen i 10 minuter.
Smält under tiden smöret till müslismulorna och rör sedan i müsli och socker. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor.
Förgrädda pajskalet i 5–7 minuter. Fyll skalet med äpple och björnbär, spara ev. några björnbär till garnering. Fördela müslismulorna jämnt ovanpå och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
Servera pajen kall eller ljummen tillsammans med en klick grädde eller vaniljsås.
Photo:
Karoline Jönsson
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens