Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Pajdeg | ||
1 pc. | Bittermandel | |
1 tsp | Fiberhusk | |
70 g | Bovetemjöl | |
120 g | Mandelmjöl | |
100 g | Strösocker | |
90 g | Majsstärkelse | |
100 g | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
1 krm | Salt | |
Fyllning | ||
800 g | Svenska Äpplen | |
1 dl | Smör | |
0,5 dl | Calvados | |
120 g | Strösocker | |
Dekoration | ||
300 g | Svenska Äpplen | |
1 dl | Aprikosmarmelad |
Värm ugnen till 225 grader. Mixa eller blanda för hand ihop alla ingredienser till degen.
Tryck ut degen i en pajform, det är lättare än att kavla.
Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt pajskalet svalna.
Skala och kärna ur äpplena till fyllningen och dela ner dem i kuber.
Koka upp 4-6 äpplen, socker, calvados och smör i en kastrull. Låt småkoka i 15–20 min tills äpplena mjuknat och det blivit ett grovt äppelmos.
Skiva 2-3 äpplena till dekorationen tunt. Bred äppelmoset över pajskalet och lägg på äppelskivorna i ett vackert mönster.
Grädda hela pajen i 20–30 minuter tills äppelskivorna mjuknat.
Värm aprikosmarmeladen och sila bort eventuellt fruktkött. • Pensla äpplena med aprikosmarmeladen.
Servera pajen kylskåpskall med en klick crème fraiche eller vaniljglass.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Äpple Sverige "Aroma" Klass1