Skip to main content
Finska pinnar
Najla Gergi

Finska pinnar

1 h 30 minEasy
200,20 kr
1 portion 136,73 kr per portion
En klassisk småkaka som passar perfekt till fikat. Kakorna går utmärkt att frysa in.

Kaksmet
5 pc.Bittermandel
4,5 dlVetemjöl
0,5 dlStrösocker
200 gSmör
Garnering
1 pc.Ägg
3 tbspPärlsocker
3 tbspSötmandel Naturell
Instructions
1

Kaksmet: Riv bittermandlarna fint.

2

Skär rumstempererat smör i bitar.

3

Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en smidig deg, antingen för hand eller med matberedare.

4

Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i ca 30-40 min.

5

Sätt på ugnen på 200° (Eller 175° i varmluft).

6

Dela degen i fyra lika stora delar.

7

Rulla delarna till fingertjocka längder.

8

Garnering: Vispa ägget till penslingen.

9

Hacka sötmandeln till garneringen.

10

Pensla alla längder med ägg och strö sedan över mandel och pärlsocker.

11

Skär längderna i ca 5 cm långa bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

12

Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 9-10 min. Låt svalna.

Photo:

Nurlan Emir