Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaksmet | ||
5 pc. | Bittermandel | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 dl | Strösocker | |
200 g | Smör | |
Garnering | ||
1 pc. | Ägg | |
3 tbsp | Pärlsocker | |
3 tbsp | Sötmandel Naturell |
Kaksmet: Riv bittermandlarna fint.
Skär rumstempererat smör i bitar.
Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en smidig deg, antingen för hand eller med matberedare.
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylskåp i ca 30-40 min.
Sätt på ugnen på 200° (Eller 175° i varmluft).
Dela degen i fyra lika stora delar.
Rulla delarna till fingertjocka längder.
Garnering: Vispa ägget till penslingen.
Hacka sötmandeln till garneringen.
Pensla alla längder med ägg och strö sedan över mandel och pärlsocker.
Skär längderna i ca 5 cm långa bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 9-10 min. Låt svalna.
Photo:
Nurlan Emir