Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kakao- och pinjekaramell | ||
4 tbsp | Kakaonibs | |
1,5 tbsp | Strösocker | |
50 g | Pinjenötter | |
Honungsyoghurt | ||
0,5 dl | Honung Flytande | |
5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Marinerade jordgubbar | ||
1 pc. | Mynta - färsk | |
500 g | Jordgubbar Färska | |
1 pc. | Apelsin | |
1 tbsp | Honung Flytande |
Smält strösocker försiktigt i en stekpanna. Rör så lite som möjligt för att förhindra klumpar.
Lägg i pinjenötter och kakaonibs när sockret blivit gyllene och rör runt så att allt täcks.
Sprid sedan ut allt på en bricka eller bakplåtspapper. Hacka sönder när det svalnat.
Marinerade jordgubbar: Snoppa och skiva jordgubbarna. Skölj apelsinen noga, torka och riv av det gula skalet.
Blanda skalet i en rymlig skål med juicen från apelsinen.
Finhacka myntan och blanda i tillsammans med en matsked honung. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera i 15-30 minuter.
Vispa ihop yoghurt och honung luftigt.
Montering: Varva jordgubbar, honungsyoghurt och karamell i portionsglas. Skeda över överbliven marinad och servera!
Photo:
Linnea Swärd
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1