Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Deg | ||
1 tsp | Salt | |
1 pc. | Ägg | |
50 g | Jäst Original | |
5 dl | Mellanmjölk | |
15 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
1 dl | Strösocker | |
Pensling och garnering | ||
1 pc. | Ägg | |
3 tbsp | Mellanmjölk | |
1 dl | Pärlsocker | |
Fyllning | ||
1 dl | Strösocker | |
4 tsp | Kanel Malen | |
200 g | Smör |
Smält smöret och slå över mjölken, värm till 37 grader, fingervarmt.
Smula ned jästen i en bunke och slå den varma degspadet över.
Tillsätt socker, salt och ägget. Arbeta sist i mjölet, lite i taget. Spar ca två deciliter till utbakningen.
Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
Arbeta snabbt ihop den jästa degen och dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en stor platta.
Bred det mjuka smöret över degplattan, och strö över socker och kanel.
Rulla ihop plattan längs med långsidan och skär i 1-2 cm breda bitar.
Placera bullarna i bullformar och pensla med ihopvispat ägg och mjölk. Strö pärlsocker över.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
Photo:
Katja Kristoferson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt