Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rostad blomkål och kikärtor | ||
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 tsp | Spiskummin | |
30 g | Mandlar | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Honung Flytande | |
0,5 tsp | Paprikakrydda | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
390 g | Kikärtor | |
Avokadodipp | ||
0,5 pc. | Citron | |
1 pc. | Avokado | |
1 krm | Salt | |
1,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
35 g | Salladsmix | |
350 g | Libabröd | |
75 g | Fetaost | |
0,5 pc. | Gurka | |
0,5 pc. | Mynta - färsk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rostad blomkål och kikärtor: Skär blomkålen i buketter. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
Blanda ihop blomkålsbuketter, kikärtor, spiskummin, paprikapulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja i en ugnsfast form. Klicka över smör och rosta i ugn i 20 min.
Avokadodipp: Mixa ihop avokadokött, yoghurt och 1-2 tsk citronsaft med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj sallad och skölj och tärna gurka. Värm bröden i 1 min i ugnen strax innan servering.
Montering: Lägg sallad i botten av varje bröd. Fyll på med rostad blomkål och kikärtor samt avokadodipp. Toppa med smulad fetaost, hackade mandlar och myntablad. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: 712 kcal. 23 g protein, 32 g fett, 70 g kolhydrater
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana