Skip to main content
Krämiga kycklingrullar
Mari Bergman

Krämiga kycklingrullar

30 minEasy
248,25 kr
4 portions 31,51 kr per portion
En snabb och god kyckling i ugn som får ett krämigt täcke av crème fraiche. Serveras med ris och en fräsch sallad vid sidan om.

Sallad
75 gRomansallat, (0,5 st)
1 pc.Kvisttomater
65 gCitron, (0,5 st)
0,25 pc.Rödlök
0,5 pc.Gurka
1 tbspOlivolja
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Kyckling
1 pc.Tandpetare
2 krmSalt
700 gFärsk kycklingfilé
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlCreme Fraiche Fetaost & Tomat
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen.

2

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna lite lätt. Bred ut ca 1 msk crème fraiche över varje filé. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form och täck kycklingen med resten av crème fraichen. Sätt in i ugnen ca 20 min.

3

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

4

Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och pressa över lite citronsaft.

Servera kycklingen med ris och sallad.

Näringsvärde: 582 kcal, 45 g protein, 19 g fett, 56 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell