Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Aioli | ||
3 pc. | Ägg | |
0,5 tsp | Salt | |
1,5 dl | Majsolja | |
1,5 tsp | Äppelcidervinäger | |
6 clove | Vitlök | |
2 L | Rapsolja | |
2 dl | Panko | |
0,5 dl | Vetemjöl | |
1 pc. | Ägg | |
200 g | Matjessill |
Aioli: Dela äggen och separera gulorna från vitan. Pressa vitlöken i en skål och vispa ned äggulorna, sedan oljan droppvis. Smaka av med salt och äppelcidervinäger.
Friterad matjessill: Häll av vätskan från sillen och torka torr med hjälpa av papper. Vänd sillen först i mjöl därefter i uppvispat ägg och sedan i panko (eller vanligt ströbröd för den som föredrar det).
Värm oljan till ca 170-180 grader i en rymlig kastrull, ta gärna hjälp av en termometer. När oljan är varm, fritera sillen ca 3-4 minuter och låt sedan rinna av på hushållspapper.
Servera med aioli eller ställ fram på buffébordet tillsammans med andra rätter.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko