Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kronärtskocka | ||
0,25 pc. | Färsk timjan | |
1 L | Grönsaksbuljong | |
1 tsp | Salt | |
85 g | Citron | |
4 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 dl | Olivolja | |
4 clove | Vitlök | |
1 pc. | Lagerblad | |
4 pc. | Kronärtskocka Färsk | |
1 pc. | Gul lök | |
Citronsmör | ||
150 g | Citron | |
0,5 tsp | Salt | |
125 g | Smör | |
0,5 tsp | Honung Flytande |
Skär av skaftet på kronärtskockorna. Skala och dela löken i 4 bitar. Skala och dela vitlöksklyftorna på mitten.
Lägg kronärtskockorna i en kastrull tillsammans med lök och vitlök. Häll på vinet, buljongen och olivoljan. Lägg i lagerblad, salt, timjan och citron.
Koka upp och låt kronärtskockorna sjuda under lock i cirka 45 minuter. När bladen går lätt att dra av är kronärtskockorna färdiga. Dra av kastrullen från plattan och låt svalna något.
Gör smöret: Rör smöret mjukt eller vispa det med elvisp. Riv skalet av citronen och pressa ut ca 2 tsk saft. Tillsätt citronskal, -saft och honung. Smaka av med salt.
Plocka bladen från kronärtskockan och dippa i smöret. Ät den mjuka delen på bladen.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel