Skip to main content
Kyckling i tomat- och currysås
Mari Bergman

Kyckling i tomat- och currysås

45 minEasy
178,91 kr
4 portions 32,73 kr per portion
Lättlagad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
1 tbspKycklingfond
2 tspCurry
2 krmSalt
2 krmChiliflakes
Köp hem
1,3 kgKycklingben Färska
65 gFärsk bladspenat
2 dlBasmatiris
3 tbspTomatpuré
3 dlVispgrädde
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Lägg spenat och kycklingben i en ugnsfast form.

3

Mixa ihop grädde, kycklingfond, tomatpuré, curry, chiliflakes och salt i en matberedare/blender. Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera kycklingen i ca 35-40 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.

4

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

5

Servera kycklingen med ris och gärna en sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 606 kcal, 32 g protein, 29 g fett, 53 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir