Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
700 g | Färskpotatis | |
Spenat | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Färsk bladspenat | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Rödlök | |
30 g | Sötmandel Naturell | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Smör | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
200 g | Färskost Naturell | |
1 krm | Salt | |
600 g | Färsk laxfilé | |
1 tbsp | Citron |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Skölj potatisen och koka i saltat vatten.
Lax: Lägg laxen i en ugnsfast form och skär 4 snitt längs med laxfilén om den är hel. Salta och peppra lite lätt efter smak.
Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Pressa i citronsaft och tillsätt finhackad persilja. Tillsätt en nypa salt och peppar och bred röran över laxen. Sätt in i ugnen ca 15 min.
Spenat: Skölj spenaten och skala och skär löken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök, vitlök och spenat i smöret i en varm panna. Krydda med en nypa salt och peppar och lägg upp i en skål. Strö över hackade mandlar.
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat.
Näringsvärde: 745 kcal, 39 g protein, 49 g fett, 36 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
4 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia