Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 tbsp | Vatten | |
1 pc. | Gul lök | |
125 g | Mozzarellaost | |
1 krm | Salt | |
400 g | Krossade Tomater | |
6 pc. | Ägg | |
1,5 tsp | Pepparrot Färsk | |
270 g | Chorizo | |
1 pc. | Chipotle | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Kapris, Hel | |
3 pc. | Kalamataoliver | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Stjälkselleri | |
4 slice | Lantbröd |
Söndagsägg: Blötlägg chipotlechilin i 5 min och finhacka den sedan.
Ta bort skinnet från korven och grovhacka korvköttet. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och finhacka sellerin.
Hetta upp olivoljan i en stor panna på medelvärme. Tillsätt chorizo, lök, vitlök och selleri. Stek i ca 5 min. Rör om då och då.
Tillsätt krossade tomater, kapris, oliver, finhackad chili och vatten. Koka upp och låt sjuda tills såsen har tjocknat i ca 5-7 min.
Skala och riv pepparrot och tillsätt i pannan. Smaka av med salt och peppar.
Knäck ner äggen i såsen och låt puttra tills äggvitorna har stelnat.
Rosta brödet i en brödrost.
Lägg en bit rostat bröd på fyra tallrikar. Lägg 1-2 ägg på varje brödbit och fördela korvsåsen på tallrikarna. Toppa med mozzarellabitar och basilikablad och ringla över olivolja.
Styling &
Näringsvärde: 723 kcal, 39 g protein, 51 g fett, 48 g kolhydrater
Photo:
Bobby Fisher
1 Mozzarella 125g Michelangelo
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day