Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tofu | ||
0,75 tsp | Salt | |
500 g | Tofu | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Senapsvinägrett | ||
2 tsp | Senap Grovkornig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,75 tbsp | Vit balsamvinäger | |
Betsallad | ||
300 g | Gulbetor | |
300 g | Polkabetor | |
250 g | Sparris Färsk | |
280 g | Marinerad Kronärtskocka | |
100 g | Ruccolasallat | |
1 pc. | Broccoli Färsk |
Tofu: Skär tofun i kuber. Skölj och finhacka persiljan och skala och riv vitlök. Blanda persilja och vitlök med olja, salt och peppar i en stor skål och lägg i tofubitarna. Blanda om ordentligt och låt marinera 10-15 min.
Betsallad: Koka upp vatten i en kastrull på spisen.
Skär sparrisen i 3 delar och skär bort den nedersta träiga delen. Skär broccolin i mindre buketter. Koka sparris och broccoli ca 1 min och spola dem sedan kalla så att de inte blir överkokta.
Skala och skär betorna i tunna, tunna skivor, gärna med en mandolin om du har. Häll av oljan från kronärtskockorna och skölj ruccolan.
Blanda samman betor, sparris, broccoli, kronärtskockor och ruccola på ett stort fat.
Senapsvinägrett: Skölj och finhacka persiljan och blanda med övriga ingredienser till en slät dressing. Ringla dressingen över salladen och blanda om ordentligt.
Tofu: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på alla sidor på medelhög-hög värme.
Toppa betsalladen med den stekta tofun.
Näringsvärde: 367 kcal, 17 g protein, 23 g fett, 18 g kolhydrater.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria