Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
10 pc. | Jordärtskocka | |
1 pc. | Äpplen | |
200 g | Färska champinjoner | |
2 tbsp | Rödvinsvinäger | |
0,5 pc. | Färsk timjan | |
1 dl | Korn | |
5 tbsp | Olivolja | |
1 dl | Hasselnötter | |
2 tbsp | Tranbär | |
1 dl | Bondbönor | |
1 dl | Svarta Bönor | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt |
Sätt ugnen på 180°C.
Tvätta och dela jordärtskockorna på längden.
Klyfta champinjonerna.
Lägg jordärtskockor och champinjoner i en ugnsfast form med timjan och häll på ungefär hälften av olivoljan och salt.
Ställ i ugn och tillaga 30 minuter, eller tills jordärtskockorna nästan är mjuka i mitten.
Klyfta äpplet och lägg i samma ugnsform. Fortsätt rosta 10 minuter.
Blanda bönor och korn med vinäger och resterande olivolja. Smaka upp med salt och peppar.
Toppa med rostade grönsaker, bondbönor, hasselnötter och tranbär.
Photo:
David Loftus
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Fyrkornskross EKO/KRAV 550g Saltå Kvarn
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt