Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Garnering | ||
1 L | Jordgubbar Färska | |
0,25 pc. | Mynta - färsk | |
Kladdkakebotten | ||
2 dl | Strösocker | |
100 g | Mörk Blockchoklad | |
2 pc. | Ägg | |
2 tsp | Vaniljsocker | |
2 dl | Vetemjöl | |
100 g | Smör | |
Flädermousse | ||
3 tbsp | Fläderdryck | |
3 pc. | Gelatinblad | |
150 g | Citron, (1 st) | |
100 g | Chokladkaka Vit | |
3 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Florsocker | |
4 dl | Vispgrädde |
Kladdkakebotten: Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Hacka chokladen. Smält smöret, lägg i chokladen och rör tills den smält. Blanda ner detta i smeten och vänd ner vetemjölet. Smula lavendelblommorna och vänd ner dem med en slickepott.
Smörj och bröa en springform med 17–20 cm i diameter beroende på hur hög tårta du vill ha. Grädda bottnen i ca 20 minuter, ta ut och låt kallna helt.
Flädermousse Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro på låg effekt.
Skrubba citronen, riv skalet och pressa ur saften, ca 1 msk behövs. Blanda detta med flädersaften i en kastrull på svag värme och lägg i de urkramade gelatinbladen. Rör om tills de smält. Ställ åt sidan.
Vispa grädden.Separera äggulorna från vitan på de 3 äggen. Vispa ihop äggulor och florsocker i en annan skål och vänd ner detta i grädden. Vänd till sist ner chokladen och flädersaften med citron och gelatin i grädden.
Häll moussen i formen med kladdkakan och ställ i frysen. Ta fram minst 30 minuter innan servering.
Garnering Skölj jordgubbarna och lägg dem i en stor hög mitt på tårtan. Dekorera med färsk mynta.
Photo:
Malou Holm
1 Bakchoklad Mörk 70% 100g Garant
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant