Skip to main content
Efterrättspizza med mascarpone och bär
Malin Andersson

Efterrättspizza med mascarpone och bär

20 minEasy
Avsluta middagen med en bit söt pizza. Denna pizzabotten toppas med en mascarponekräm och björnbär, men vilka bär som helst funkar - välj just din favorit!

125 gBjörnbär
1 pc.Pizzadeg
0,5 dlStrösocker
1 pc.Lime
2 dlMascarpone
2 dlVispgrädde
1 tspVaniljsocker
Instructions
1

Sätt ugnen på 250 grader.

2

Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda degen i mitten av ugnen i ca 7 min.

4

Ta ut pizzadegen och låt svalna.

5

Vispa under tiden grädden lätt och blanda försiktigt ihop den med mascarpone, strösocker och vaniljsocker.

6

När botten har svalnat, bred ut mascarponekrämen och toppa med bär, rivet limeskal och eventuellt lite citronmeliss. Skär i bitar och servera!

Photo:

Nurlan Emir

165,75 kr
6 portions • 10,00 kr per portion
Magnihill Björnbär Fryst
59,95 kr

79,93 kr /kg


Monte Castello Pizzadeg

1 Pizzadeg

Available 24. apr
400 g
22,95 kr

57,38 kr /kg


Dan Sukker Strösocker

1 Strösocker

Staples
1 kg
22,95 kr

22,95 kr /kg


Lime Klass1 Brazil

1 Lime Klass1

5 for 20 kr
Brazil, 94 g
4,95 kr

52,66 kr /kg


Michelangelo Mascarpone 35%

1 Mascarpone 35%

Available 23. apr
250 g
34,95 kr

139,80 kr /kg


Arla Ko® Vispgrädde 40%
42,95 kr

85,90 kr /L


Dr. Oetker Vaniljsocker

1 Vaniljsocker

Staples
160 g
21,95 kr

137,19 kr /kg