Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Bulgursallad | ||
2 krm | Salt | |
0,3 pc. | Purjolök | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
250 g | Blomkål Färsk | |
3 dl | Bulgur | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 pc. | Gurka | |
2 tbsp | Vit balsamvinäger | |
3 tbsp | Olivolja | |
Apelsinyoghurt | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 pc. | Apelsin | |
2,5 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 tsp | Sambal Oelek | |
Kyckling | ||
0,5 pc. | Apelsin | |
1 tbsp | Kanel | |
2 tsp | Salt | |
4 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
850 g | Kycklingben Färska | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Apelsinyoghurt: Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ihop yoghurt, apelsinskal, 1 msk apelsinsaft och sambal i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.
Kyckling: Skala och grovhacka vitlöken och lägg i en stor bunke. Tillsätt kanel, apelsinsaft från halva apelsinen, olivolja, honung, salt och peppar och blanda om. Lägg i kycklingen och gnid in marinaden ordentligt. Lägg över kycklingen med all marinad i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30-40 min.
Bulgursallad: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och dela blomkålen i buketter och koka dem i lite lätt saltat vatten någon minut så att de fortfarande behåller sin krisp. Dela gurkan på längden och gröp ur de vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda ihop den kokta bulgurn, blomkålen, gurkan och purjolöken i en skål. Tillsätt lite olivolja och vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med bulgursallad och apelsinyoghurt.
Näringsvärde: Kcal: 651 Fett: 36 g Protein: 47 g Kolhydrater: 33 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Apelsin 6-pack Valancia Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel