Skip to main content
Kaneldoftande kyckling i ugn med apelsinyoghurt
Mari Bergman

Kaneldoftande kyckling i ugn med apelsinyoghurt

1 hEasy
371,16 kr
4 portions 29,74 kr per portion
Har du tid så kan du lägga in kycklingen i den goda kanelmarinaden någon timme i förväg eller redan kvällen innan så blir den extra smakrik och god.

Bulgursallad
2 krmSalt
0,3 pc.Purjolök
1 pc.Grönsaksbuljong
250 gBlomkål Färsk
3 dlBulgur
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 pc.Gurka
2 tbspVit balsamvinäger
3 tbspOlivolja
Apelsinyoghurt
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Apelsin
2,5 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tspSambal Oelek
Kyckling
0,5 pc.Apelsin
1 tbspKanel
2 tspSalt
4 cloveVitlök Vanlig
1 tbspHonung Flytande
850 gKycklingben Färska
3 krmSvartpeppar Malen
1 dlOlivolja
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Apelsinyoghurt: Tvätta apelsinen och riv skalet. Blanda ihop yoghurt, apelsinskal, 1 msk apelsinsaft och sambal i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

3

Kyckling: Skala och grovhacka vitlöken och lägg i en stor bunke. Tillsätt kanel, apelsinsaft från halva apelsinen, olivolja, honung, salt och peppar och blanda om. Lägg i kycklingen och gnid in marinaden ordentligt. Lägg över kycklingen med all marinad i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 30-40 min.

4

Bulgursallad: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och dela blomkålen i buketter och koka dem i lite lätt saltat vatten någon minut så att de fortfarande behåller sin krisp. Dela gurkan på längden och gröp ur de vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda ihop den kokta bulgurn, blomkålen, gurkan och purjolöken i en skål. Tillsätt lite olivolja och vit balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingen med bulgursallad och apelsinyoghurt.

Näringsvärde: Kcal: 651 Fett: 36 g Protein: 47 g Kolhydrater: 33 g

Photo:

Linnea Swärd