Skip to main content
Tzayspett med bbq-sås och rostad potatis
Mari Bergman

Tzayspett med bbq-sås och rostad potatis

45 minEasy
250,55 kr
4 portions 41,89 kr per portion
Vegetariska grillspett med hemgjord bbq-sås. Somrigt och gott!

Sallad
50 gRädisor
0,5 pc.Gurka
70 gRomansallat
Bbq-sås
1 pc.Röd Paprika
0,5 tspVitvinsvinäger
1 tbspOlivolja
1 krmChiliflakes
1 krmSalt
125 gKörsbärstomater
3 tbspBBQ-sås Original
2 cloveVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
Tzayspett
500 gTzaybitar
1 tbspOlivolja
Potatis
2 tbspOlivolja
1 krmSalt
700 gPotatis Fast
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

3

Bbq-sås: Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar. Rosta i ugnen i 20 min.

4

Sallad: Skölj och skär sallad, gurka och rädisor i bitar och lägg i en skål.

5

Bbq-sås: Ta ut de rostade grönsakerna. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke. Tillsätt bbq-sås, chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

6

Tzayspett: Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten i ca 2-3 min på varje sida.

Servera tzayspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.

Näringsvärde: 569 kcal, 25 g protein, 27 g fett, 54 g kolhydrater.