Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
75 g | Fetaost | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
1 pc. | Broccoli Färsk | |
Kyckling | ||
10 pc. | Tandpetare | |
2 krm | Salt | |
75 g | Fetaost | |
700 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatsås | ||
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Strösocker | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 tsp | Torkad oregano | |
0,5 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 tbsp | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré och socker och fräs runt i 30 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong, smör och en nypa salt och peppar. Låt såsen småputtra medan du gör i ordning kycklingen. Smaka sedan av såsen med ev mer salt och peppar.
Kyckling: Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Har du hela kycklingbröst så börja med att skära varje bröst i två tunna filéer. Salta och peppra och lägg en skiva fetaost på varje filé. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg kycklingrullarna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i buketter. Koka upp lite saltat vatten och förväll broccolibuketterna några minuter strax innan servering.
Näringsvärde: Kcal: 673 Fett: 27 g Protein: 50 g Kolhydrater: 56 g
Photo:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta