Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Krokett | ||
100 g | Ströbröd | |
2 pc. | Silverlök | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 tbsp | Smör | |
80 g | Potatis Fast | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 L | Frityrolja | |
100 g | Vetemjöl | |
2 pc. | Ägg | |
2 tsp | Tryffelolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Krämig spetskål | ||
180 g | Spetskål | |
150 g | Citron | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
5 g | Tryffel, (1 st) | |
Brynt smörskum | ||
1 tbsp | Vinäger | |
200 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
4 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Vispgrädde | |
Mandelsmör | ||
150 g | Mandlar rostade | |
100 g | Smör | |
Garnering | ||
200 g | Renskav | |
10 g | Örter & Smaksättare, (1 st) | |
Rotselleri | ||
1,5 kg | Smör | |
1 kg | Rotselleri | |
0,5 pc. | Rosmarin - färsk |
Rotsellerin: Putsa rotsellerin men behåll skalet.
Smält smöret i en hög kastrull och koka rotsellerin täckt i smöret tills smöret är gyllene tillsammans med rosmarin i ca 20 minuter. Låt svalna och skär rotsellerin i skivor.
Krämig spetskål: Strimla spetskålen. Koka grädden i 5-6 minuter i en kastrull och lägg ner kålen i grädden. Smaka av med citron och riv ner tryffel vid servering.
Krokett: Skala och koka potatis och lök till kroketten.
Mixa ihop kokt potatis och lök med grädde, crème fraiche, smör och tryffelolja. Låt svalna och vänd ner gräslök.
Frys smeten i en form och skär sedan i tärningar.
Panera kroketterna i mjöl, ägg och ströbröd. Fritera kroketterna gyllene i olja. Låt rinna av på hushållspapper och salta efter smak.
Mandelsmör: Bryn smöret. Mixa mandlarna med de brynta smöret. Stryk ut på en bakplåtsklädd plåt och låt svalna. Toppa rätten med en platta mandelsmör.
Brynt smörskum: Bryn smöret, låt svalna. Separera äggvitorna från två av äggen. Vispa ihop två hela ägg, äggvita från de andra två äggen, varm grädde och svalnat brynt smör.
Smaka av med vinäger och salt. Fyll i sifon och varmhåll på 50-55 grader.
Vid servering: Garnera med libbsticka och riv på fryst souvas.
Photo:
Malin Jochumsen
1 Vintertryffel Brisure 100g Bergfalk
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt