Skip to main content
Höstpytt med lingongräddsås
Mari Bergman

Höstpytt med lingongräddsås

50 minEasy
204,70 kr
4 portions 20,88 kr per portion
En härlig hösträtt med en blandning av goda rotsaker och champinjoner som serveras med godaste gräddsåsen smaksatt med lingon.

Höstpytt
300 gRotselleri
100 gFärska champinjoner
1 pc.Zucchini
1 krmSalt
1 pc.Gul lök
1 krmSvartpeppar Malen
250 gPotatis Fast
285 gGröna Linser Förkokta
2 cloveVitlök Vanlig
2 tbspOlivolja
300 gVanliga morötter
Lingongräddsås
0,5 tbspVetemjöl
1 krmSalt
100 gLingon Fryst
1 krmStrösocker
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 dlMellanmjölk
1 tspKinesisk soja
1 dlVispgrädde
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Höstpytt: Skala potatis, morötter, rotselleri, lök och vitlök. Tärna rotfrukterna och grovhacka lök och vitlök. Ansa champinjonerna och skär dem i kvartar. Blanda samman allting på en plåt med olja samt salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Skölj och tärna zucchinin och tillsätt till rotfrukterna efter 15 min.

4

Lingongräddsås: Smält smöret i en liten kastrull och vispa ut mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och soja och låt såsen koka upp och bli krämig. Tillsätt lingon och smaka av med en nypa socker samt salt och peppar.

5

Höstpytt: Sila av linserna och spola dem under kallt vatten. Ta ut pytten ur ugnen och blanda i linserna.

Servera höstpytten med lingongräddsås.

Näringsvärde: 434 kcal, 11 g protein, 23 g fett, 42 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell