Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Botten | ||
1 dl | Strösocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
220 g | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
Fyllning | ||
0,5 dl | Vetemjöl | |
4 pc. | Ägg | |
0,5 dl | Florsocker | |
3,5 dl | Strösocker | |
450 g | Citron, (3 st) |
Botten: Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion. Smöra kanterna på en rektangulär kakform, 32×23 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.
Separera äggulan från vita. Blanda samman äggulan med alla andra ingredienser till en deg i en bunke och platta ut den jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills bottnen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna i 5 minuter.
Fyllning: Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa ner ägg och 1,5 dl citronsaft till en slät smet.
Häll fyllningen i formen och grädda i ytterligare cirka 20 minuter. Fyllningen ska inte få färg. Låt kakan svalna helt och skär den sedan i bitar. Pudra över florsocker och servera.
Photo:
Wolfgang Kleinschmidt
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant