Skip to main content
Järpar med potatismos
Mari Bergman

Järpar med potatismos

30 minEasy
260,25 kr
4 portions 26,32 kr per portion
Serveras med härligt god vitlöksslungad spenat

Potatismos
1,5 dlMellanmjölk
1 kgPotatis Mjölig
1 tspSvartpeppar Malen
25 gSmör
1 krmSalt
Järpar
500 gNötfärs
1 tspSalt
1 tbspSmör
1 pc.Ägg
2 tspTorkad oregano
1 tspPaprikakrydda
1 tspSvartpeppar Malen
Tillbehör
250 gFryst Bladspenat
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 cloveVitlök
1 krmSalt
Instructions
1

Skala och koka potatisen i saltat vatten.

2

Järpar: Blanda färsen med salt, svartpeppar, oregano, paprikapulver och ägg till en jämn smet. Forma 8 st järpar.

3

Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme tills de har fått fin färg runt om. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärmen.

4

Tillbehör: Värm spenaten i en kastrull med smör. Pressa i vitlök och smaka av med lite salt och peppar. Blanda om och låt spenaten stå på svag värme tills servering.

5

Potatismos: Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress ner i en ny kastrull, eller mosa ihop potatisen med en potatisstomp tillsammans med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 525 Kcal 35g Protein 23g fett 43g kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd