Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Potatismos | ||
1,5 dl | Mellanmjölk | |
1 kg | Potatis Mjölig | |
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
25 g | Smör | |
1 krm | Salt | |
Järpar | ||
500 g | Nötfärs | |
1 tsp | Salt | |
1 tbsp | Smör | |
1 pc. | Ägg | |
2 tsp | Torkad oregano | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
250 g | Fryst Bladspenat | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 clove | Vitlök | |
1 krm | Salt |
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Järpar: Blanda färsen med salt, svartpeppar, oregano, paprikapulver och ägg till en jämn smet. Forma 8 st järpar.
Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek järparna på medelvärme tills de har fått fin färg runt om. Sänk värmen ordentligt och låt de bli klara på eftervärmen.
Tillbehör: Värm spenaten i en kastrull med smör. Pressa i vitlök och smaka av med lite salt och peppar. Blanda om och låt spenaten stå på svag värme tills servering.
Potatismos: Häll av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress ner i en ny kastrull, eller mosa ihop potatisen med en potatisstomp tillsammans med smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: 525 Kcal 35g Protein 23g fett 43g kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria