Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 pc. | Schalottenlök | |
0,25 pc. | Krispsallat | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 pc. | Hummer | |
0,5 pc. | Lime | |
0,75 pc. | Dill - färsk | |
0,75 dl | Majonnäs | |
1 krm | Cayennepeppar |
Klyv humrarna på längden och plocka ut köttet ur stjärten och magen och hacka det i mindre bitar. Knäck klorna och ta ut dem hela.
Finhacka löken och rör ihop med de övriga ingredienserna till såsen, pressa i saften från limen och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att röra ner de hackade hummerbitarna.
Placera salladsbladen i 4 cocktailglas och fördela röran i glasen. Toppa med en hummerklo och dillvippa.
Utöver att servera denna rätt som förrätt fungerar den även mycket bra som tillbehör till en Surf & Turf-rätt. Hummer kan bytas ut mot krabba eller andra skaldjur.
Recept av Arne Mattisson.
Photo:
Arne Mattisson
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria