Skip to main content
Kokosgryta med fläskytterfilé
Mari Bergman

Kokosgryta med fläskytterfilé

30 minEasy
345,60 kr
4 portions 43,45 kr per portion
Vad sägs om en värmande kokos- och fläskytterfilégryta med smak av ingefära, vitlök och chili? Grytan serveras med ris och en fräsch coleslaw. Tips spenaten går självklart bra att servera i en skål vid sidan om.

Kokosgryta
1 pc.Gul lök
400 mlKokosmjölk
2 cloveVitlök Vanlig
65 gFärsk bladspenat
2 krmChiliflakes
600 gFläskytterfile Färsk
4 tbspIngefära Hackad
1,5 tbspFisksås - Asiatisk
1 tbspOlivolja
1 tbspJapansk soja
Coleslaw
1 krmSalt
250 gMorötter
1 tbspIngefära Hackad
250 gVitkål
0,5 tbspVit balsamvinäger
2 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
240 gRis
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kokosgryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva fläskytterfilén tunt.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme. Stek gärna lite av köttet i taget så undviker du att köttet kokar i sin vätska i stekpannan. Tillsätt sedan lök, vitlök och ingefära och fräs ihop hastigt. Tillsätt kokosmjölk, soja, fisksås och chiliflakes och låt puttra på svag värme i ca 5 min.

4

Coleslaw: Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman i en skål och tillsätt tinad ingefära, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda om ordentligt.

5

Tillsätt sköljd spenat till kokosgrytan. Blanda om och servera tillsammans med ris och coleslaw.

Näringsvärde: 730 kcal. 40 g protein, 35 g fett, 60 g kolhydrater.

Photo:

Sanna Livijn Wexell