Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kaffegrädde | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1,5 tbsp | Starkt kaffe | |
0,5 tsp | Strösocker | |
Mandelmassefyllning | ||
75 g | Mandelmassa | |
1,5 tbsp | Amarettolikör | |
1 tbsp | Mjölk | |
Topping | ||
1 tsp | Kakao | |
1 tsp | Florsocker |
Koka kaffe och häll upp den mängd du ska använda i en kopp, låt svalna.
Skär av ett litet lock på varje semmelbulle. Gröp ur lite av inkråmet, spara en del till mandelmassefyllningen.
Vispa grädden luftig och fast, vispa sedan ned det svalnade kaffet samt strösockret.
Riv mandelmassan grovt, mosa ihop med likören, mjölken och lite av inkråmet från semmelbullarna.
Fördela mandelmassefyllningen i semlorna, spritsa ut grädden och lägg på locket.
Blanda ihop kakao och florsocker lite grann, pudra över locken med hjälp av en sil.
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant