Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tostones på grön matbanan | ||
1 krm | Salt | |
4 dl | Rapsolja | |
2 pc. | Banan | |
Fisk | ||
1 tsp | Koriander - torkad | |
1 pc. | Gul lök | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 tbsp | Limejuice - råpressad | |
1 pc. | Chilipeppar Röd | |
1 tsp | Rökt paprikapulver | |
1 tsp | Salt | |
2 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Koriander - färsk | |
1 tsp | Spiskummin | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 pc. | Paprika | |
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Torskfilé | |
2 clove | Vitlök |
Hacka en vitlöksklyfta. Mosa hacket med saltet med hjälp av ett knivblad. Dela fisken i mindre bitar. Gnid in fisken med vitlökspastan och peppra den sedan.
Mixa ihop den andra vitlöksklyftan, chilin (med kärnor om du gillar starkt, annars utan), korianderstjälkar och 1/2 skalad lök. (Det går även bra att finhacka allt och blanda ihop.)
Strimla paprikorna och den andra lökhalvan. Mortla korianderfrön och hel spiskummin alternativt använd malda kryddor. Hetta upp en stekpanna med olja till medelvärme. Tillsätt tomatpuré, chiliblandning, korianderfrön/pulver, spiskummin och paprikapulver. Fräs allt under omrörning i några minuter. Tillsätt paprika- och lökstrimlor och fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka, i cirka 5 minuter. Tillsätt kokosmjölken. Låt såsen koka i cirka 15 minuter.
Lägg ner fisken och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och limesaft och strö över hackad koriander. Servera med tostones.
Tostones:
Skär snitt i skalet längs med bananerna och skala dem. Skär bananerna i cirka 3–4 cm tjocka stubbar. Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fylld till hälften) till 180 grader och fritera stubbarna 2–3 minuter.
Lägg stubbarna på en skärbräda och platta till dem ordentligt med hjälp av en kastrull. Salta dem lätt och fritera ytterligare en gång, tills de är gyllene och krispiga men mjuka inuti. Låt rinna av på galler med tidningspapper under.
Receptet kommer från boken "My Fryday" (Massolit förlag) och är skriven av Ylva Porsklev.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's