Skip to main content
Bookmakertoast på köttfärsbiff med ugnsrostade potatishalvor
Mari Bergman

Bookmakertoast på köttfärsbiff med ugnsrostade potatishalvor

40 minEasy
322,25 kr
4 portions 32,81 kr per portion
En variant på den klassiska bookmakertoasten. Här kan du grilla både din köttfärsburgare och brödet om du vill.

Tillbehör
0,5 pc.Rödlök
4 tbspDijonsenap
50 gSalladsmix
4 pc.Ägg
4 tbspPepparrot Färsk
100 gLantbröd
Potatishalvor
2 tbspOlivolja
1 kgPotatis Fast
0,5 tspFlingsalt
Köttfärsbiff
1 tspOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
1 tbspSmör
1 tspSalt
500 gNötfärs
Instructions
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatishalvor: Tvätta och dela potatisen på mitten och lägg potatishalvorna på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Blanda runt med händerna ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Köttfärsbiff: Blanda nötfärsen med salt och peppar och forma biffar.

4

Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Stek biffarna på medelhög- hög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna på potatisplåten i ca 7-10 min tills de är klara.

5

Tillbehör: Skölj salladen och skala och finstrimla rödlöken. Skala och riv en bit pepparrot.

6

Torka ur pannan och stek brödskivorna i lite nytt smör så att de blir fint gyllene.

7

Bred dijonsenap på varje bröd, lägg på sallad, färsbiff, rödlök och en rå äggula. Toppa med riven pepparrot.

Servera din bookmakertoast med ugnsrostade potatishalvor.

Näringsvärde: 514 KCAL 37 G PROTEIN 17 G FETT 55 G KOLHYDRATER

Photo:

Linnea Swärd