Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
0,5 pc. | Rödlök | |
4 tbsp | Dijonsenap | |
50 g | Salladsmix | |
4 pc. | Ägg | |
4 tbsp | Pepparrot Färsk | |
100 g | Lantbröd | |
Potatishalvor | ||
2 tbsp | Olivolja | |
1 kg | Potatis Fast | |
0,5 tsp | Flingsalt | |
Köttfärsbiff | ||
1 tsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Smör | |
1 tsp | Salt | |
500 g | Nötfärs |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatishalvor: Tvätta och dela potatisen på mitten och lägg potatishalvorna på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Blanda runt med händerna ordentligt och sätt in i ugnen ca 30 min.
Köttfärsbiff: Blanda nötfärsen med salt och peppar och forma biffar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Stek biffarna på medelhög- hög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna på potatisplåten i ca 7-10 min tills de är klara.
Tillbehör: Skölj salladen och skala och finstrimla rödlöken. Skala och riv en bit pepparrot.
Torka ur pannan och stek brödskivorna i lite nytt smör så att de blir fint gyllene.
Bred dijonsenap på varje bröd, lägg på sallad, färsbiff, rödlök och en rå äggula. Toppa med riven pepparrot.
Servera din bookmakertoast med ugnsrostade potatishalvor.
Näringsvärde: 514 KCAL 37 G PROTEIN 17 G FETT 55 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Grekiskt Lantbröd 600g Bake My Day
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt