Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Kyckling | ||
600 g | Färsk kycklingfilé | |
50 g | Soltorkade Tomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
75 g | Fetaost | |
0,5 tsp | Salt | |
Tomatsås | ||
0,5 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 krm | Strösocker | |
0,5 tsp | Salt | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 tsp | Balsamvinäger | |
1 tsp | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsp | Torkad oregano | |
2 tbsp | Smör | |
1 tbsp | Tomatpuré | |
1 pc. | Gul lök | |
Topping | ||
75 g | Fetaost | |
Tillbehör | ||
200 g | Broccoli Färsk | |
3 dl | Basmatiris |
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg. Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré och socker och fräs runt i 30 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong, smör och en nypa salt och peppar. Låt såsen småputtra medan du gör i ordning kycklingen. Smaka sedan av såsen med ev mer salt och peppar.
Kyckling: Skär fetaosten i tunna skivor. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Har du hela kycklingbröst så skär dem först i två tunnare filéer. Salta och peppra och lägg en skiva fetaost och en soltorkad tomat på varje filé. Vik ihop och fäst med tandpetare. Lägg kycklingrullarna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen och toppa med resten av fetaostskivorna. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.
Tillbehör: Koka ris efter anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i buketter. Koka upp lite saltat vatten och förväll broccolibuketterna strax innan servering.
Näringsvärde: 673 KCAL 50 G PROTEIN 27 G FETT 56 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel
1 Svartpeppar Grov Mellanburk 59g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Oregano Mellanburk 9g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko