Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
150 g | Fetaost | |
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tsp | Paprikakrydda | |
6 pc. | Ägg | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Röd Paprika | |
500 g | Körsbärstomater Konserverade | |
1 tsp | Spiskummin |
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka vitlök och skala och strimla löken. Skölj och strimla paprikan. Fräs vitlök, lök och paprika mjuk i oljan. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och chiliflakes och låt det steka ihop. Tillsätt körsbärstomater och smaka av med salt och peppar. Låt såsen puttra ihop 5 min. Smula över fetaost, blanda om och knäck i äggen. Grädda i ugn ca 5-7 min.
Toppa med finhackad persilja.
Servera shakshukan med ett gott bröd och en härlig sallad.
Photo:
Sanna Livijn Wexell
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria