Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Couscous | ||
1 tbsp | Citron | |
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
0,5 pc. | Basilika - färsk | |
250 g | Vanliga morötter | |
1 pc. | Apelsin | |
1 tbsp | Olivolja | |
100 g | Solroskärnor Rostade | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Couscous | |
0,5 pc. | Purjolök | |
Lax | ||
50 g | Riven Västerbottensost | |
2 dl | Creme Fraiche Saffran & Tomat | |
0,5 tsp | Salt | |
500 g | Laxfilé | |
2 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 175 grader.
Lax: Skär laxbiten i portionsbitar om laxen är färsk, du behöver inte ta bort skinnet om du inte vill. Lägg dem tätt ihop i en ugnsfast form. Salta och peppra ordentligt och bred över creme fraichen. Riv osten grovt om den inte redan är riven, och strö sedan över den och sätt in i ugnen ca 25 min.
Couscous: Tillred couscousen med grönsaksbuljong enligt anvisning på paketet. Skala morötterna och skär dem i tunna sneda bitar på längden. Strimla och skölj purjolöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs purjo och morötter på medelvärme under omrörning tills de mjuknar en aning. Salta och peppra efter smak.
Skölj citron och riv skalet. Finhacka basilikan.
Tillsätt olivolja till couscousen och blanda om ordentligt. Blanda couscousen med citronskal, basilika, de frästa grönsakerna och solroskärnor. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär bort allt skal från apelsinen. Håll apelsinen i handen och skär ut fina apelsinfiléer med en kniv. Servera den ugnsbakade laxen med grönsakscouscous och toppa med apelsinfiléer.
Näringsvärde: 874 KCAL 45 G PROTEIN 51 G FETT 52 G KOLHYDRATER
Photo:
Linnea Swärd
1 Apelsin EKO "Navelinas" Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grov Mellanburk 59g Santa Maria
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Västerbottensost® Riven 33% 150g Norrmejerier
1 Crème Fraiche Gourmet Saffran & Tomat 27% Arla