Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Färsbollar | ||
1 tbsp | Japansk soja | |
0,5 tbsp | Röd Currypasta | |
1 pc. | Lime | |
1 pc. | Ägg | |
2 tbsp | Färsk ingefära | |
0,5 tbsp | Fisksås - Asiatisk | |
0,3 pc. | Purjolök | |
500 g | Blandfärs | |
2 tbsp | Rapsolja | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Ströbröd | |
0,5 tsp | Chiliflakes | |
400 g | Kokosmjölk | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Honung Flytande | |
1 tsp | Salt | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
1 tsp | Färsk ingefära | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
250 g | Edamamebönor |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färsbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.
Blanda färsen tillsammans med lök, ingefära, vitlök, chiliflakes, ägg, limesaft, salt, peppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.
Hetta upp en panna med olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.
Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca 1 tsk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.
Servera färsbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.
Näringsvärde: 869 kcal. 37 g protein, 50 g fett, 62 g kolhydrater
Photo:
Linnéa Swärd
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt