Skip to main content
Asiatiska färsbollar i kokossås
Mari Bergman

Asiatiska färsbollar i kokossås

40 minEasy
292,55 kr
4 portions 37,71 kr per portion
Lättlagade och goda färsbollar i smakrik kokossås.

Färsbollar
1 tbspJapansk soja
0,5 tbspRöd Currypasta
1 pc.Lime
1 pc.Ägg
2 tbspFärsk ingefära
0,5 tbspFisksås - Asiatisk
0,3 pc.Purjolök
500 gBlandfärs
2 tbspRapsolja
2 cloveVitlök Vanlig
0,5 dlStröbröd
0,5 tspChiliflakes
400 gKokosmjölk
3 krmSvartpeppar Malen
1 tbspHonung Flytande
1 tspSalt
Tillbehör
3 dlJasminris
1 tspFärsk ingefära
1 tbspOlivolja
1 krmFlingsalt
250 gEdamamebönor
Instructions
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Färsbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.

3

Blanda färsen tillsammans med lök, ingefära, vitlök, chiliflakes, ägg, limesaft, salt, peppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.

4

Hetta upp en panna med olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.

5

Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca 1 tsk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.

Servera färsbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.

Näringsvärde: 869 kcal. 37 g protein, 50 g fett, 62 g kolhydrater

Photo:

Linnéa Swärd