Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Citron, 1 citron | |
500 g | Spaghetti | |
150 g | Grönkål | |
50 g | Solroskärnor Naturella | |
125 g | Halloumi | |
3 tbsp | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 clove | Vitlök |
Koka pastan i saltat vatten.
Repa bladen från grönkålsstammen. Skala vitlöken.
Mixa samman grönkålsblad, vitlök och solroskärnor i en matberedare. Tillsätt oljan och mixa samman snabbt och försiktigt. Smaka av peston med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Riv grillosten grovt på ett rivjärn och stek den krispig i olja i en varm stekpanna. Rör om med jämna mellanrum med en trägaffel så att osten fördelar sig smått i pannan.
Sila av pastavattnet men spara 0,5 dl vatten kvar i kastrullen. Blanda ner peston och vänd samman ordentligt med pastan.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med den stekta grillosten.
Photo:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria